سندروم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) و ریزش مو
سندروم تخمدان پلیکیستیک یک اخلال هورمونی رایج است که رویش مو ضخیم از نشانههای اصلی آن به شمار میرود. با این وجود این سندروم در برخی افراد با با نازک شدن تارهای مو و ریزش آن که دقیقا مشابه الگوی ریزش مو زنانه است، خود را نشان میدهد.
چرا سندروم تخمدان پلیکیستیک موجب ریزش مو میشود؟
بدن بانوان هورمونهای مردانهای تحت عنوان آندروژن تولید میکند. این هورمونها شامل استروژن نیز هستند. آندروژن در بلوغ تارهای مو موثر است و رشد آن را در زیر بغل و نواحی عمومی بدن تحریک میکند. البته این هورمون کارکردهای مفید دیگری به همراه دارد.
سندروم تخمدان پلیکیستیک تولید آندروژن را افزایش میدهد. این امر منجر به بروز نشانههای مردانه مانند رشد موهای ضخیم در مناطق نامعمول مانند صورت، گردن، سینه و شکم میشود.
علاوه بر این، افزایش تولید آندروژن میتواند موجب نازک شدن موهای پوست سر گردد، به خصوص نواحی جلوی جمجمه. به این شرایط آندروژنیک آلوپسیا و یا الگوی ریزش مو زنانه میگویند.
آیا موهای شما دوباره رشد میکند؟
تقریبا موهایی که بر اثر سندروم تخمدان پلیکیستیک ریخته باشد، خودبهخود دوباره رشد نخواهد کرد. اما ممکن است با کمک برخی روشهای درمانی رشد مجدد مو میسر شود.
روشهای درمانی برای بهبود ریزش مو ناشی از سندروم تخمدان پلیکیستیک:
این سندرم موجب برهم خوردن تعادل هورمونهای بدن میشود، بنابراین تنظیم هورمونها بخش مهمی از درمان را تشکیل میدهد. این امر از طریق داروهای گوناگونی انجام میشود.
در ذهن داشته باشید شاید نیاز باشد قبل از پیدا کردن داروی مناسب، چند دارو را مورد آزمون قرار دهید. بیشتر افراد بهترین نتیجه را از مصرف ترکیبی چند دارو به دست آوردهاند.
در قسمت زیر نگاهی به رایجترین گزینهها برای درمان ریزش مو ناشی از سندروم پلیکیستیک میاندازیم:
قرصهای ضدبارداری خوراکی
قرصهای ضدبارداری خوراکی میتواند میزان آندروژن را کاهش دهد. این امر رشد موهای زائد و ریزش مو را کاهش میدهد. همچنین علائم دیگر این سندروم از قبیل اختلال در دورههای عادت ماهیانه و آکنه را از بین میبرد. برای درمان ریزش مو ناشی از سندروم تخمدان پلیکیستیک، معمولا به همراه داروی آنتی-آندروژن، قرص ضدبارداری خوراکی نیز تجویز میشود.
اسپیرونولاکتون
اسپیرونولاکتون یک داروی خوراکی است که به عنوان مقابله کننده با هورمون آلدسترون شناخته شده است. این دارو توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان احتباس مایعات تصویب شده است. با این وجود برای درمان آندروژنیک آلوپسیا نیز موثر است. این دارو تاثیر آندروژن بر روی پوست را متوقف میکند و معمولا به همراه داروهای خوراکی دیگر تجویز میشود.
ماینوکسیدیل
ماینوکسیدیل تنها داروی تایید شده توسط FDA برای درمان طاسی الگوی ریزش مو زنانه است. استفاده از آن به صورت موضعی است و باید روزانه روی پوست سر ماساژ داده شود. این دارو تارهای مو را برای رشد مجدد تحریک میکند و حتی ظاهری ضخیمتر به آنها میبخشد.
فیناستراید (پروپسیا) و دوتاستراید (اودارت)
فیناستراید و دوتاستراید هر دو از طرف FDA برای درمان ریزش مو مردانه تصویب شدهاند. اگرچه این دارو برای درمان ریزش مو مردانه مناسب شناخته شده، برخی از پزشکان از آن برای درمان سندرم تخمدان پلیکیستیک استفاده میکنند. در حالی که برخی شواهد نشان می دهد این دارو میتواند در درمان الگو ریزش مو زنانه موثر باشد، بسیاری از پزشکان آن را گزینه مناسبی نمیشناسند و از عوارض جانبی آن را برای بانوان مضر میدانند.
پروتز مو، راه حلی آسان برای ترمیم موهای آسیبدیده
اگر شما هم موهای خود به خاطر ابتلا به آلوپسیا از دست دادهاید و از داروهای خانگی و شیمیایی و روشهای درمانی سنتی و مدرن نتیجهای نگرفتهاید، میتوانید برای ترمیم موهای آسیبدیده خود از پروتز مو استفاده کنید. پروتز مو سازهای است که برای جایگزینی موهای از دست رفته به کار میرود. این محصول که از موی طبیعی انسان ساخته میشود، با جنسها و رنگهای بسیار متنوعی در بازار وجود دارد و شما میتوانید بسته به سلیقه، بافت و رنگ موی خود، پروتز مو خود را انتخاب کنید. نصب پروتز مو بسیار آسان است و هزینه خرید آن به نسبت سایر راههای ترمیم مو مقرون بهصرفه است.