امروزه در تمام دنیا عرصه زیبایی و تناسب اندام بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هیکلی زیبا و خوشتراش خواسته تمامی افراد است. میدانیم که زیبایی و تناسب اندام موجب افزایش اعتماد به نفس افراد نیز می شود. از طرفی افزایش مشغلههای کاری و شرایط سخت زندگی موجب شده است که افراد زمان زیادی برای ورزش نگذارند. رژیم های نادرست (در مورد رژیم غذایی و تاثیرات آن بر روی رشد مو بیشتر بدانید) غذایی و کم شدن ورزش و تحرک افراد علل اصلی چاقی هستند. برای مبارزه با چاقی روش های متعدد و زمانبری وجود دارد. اما اگر سوال شما این است که روش سریع لاغری چیست، پاسخ پیکرتراشی است. پیکرتراشی به دلیل عوارض مختلفی که دارد لزوما راهحل مطمئنی نیست. در این مقاله انواع روشهای پیکرتراشی و عوارض آنها بررسی خواهد شد.
آنچه در این مقاله خواهید خواهد:
- پیکرتراشی چیست؟
- 9 تکنیک پیکرتراشی را بشناسیم
- پیکرتراشی در چه قسمتهایی از بدن انجام میشود؟
- افراد ممنوعه برای عمل پیکرتراشی
- عوارض جانبی پیکرتراشی
پیکرتراشی چیست؟
کلمه پیکرتراشی از دنیای هنر و مجسمهسازی با کمی تغییر وارد دنیای پزشکی و جراحی شده است. در زمینه پزشکی، پیکرتراشی به مجموعهای از روشهای تهاجمی و غیرتهاجمی گفته میشود که برای لاغری موضعی و فرم دادن به برخی نواحی بدن استفاده میشود. پیکرتراشی به معنای خارج کردن چربیهای اضافی از نواحی مختلف بدن است. حتی گاهی اوقات ممکن است چربی خارج شده به نواحی دیگری تزریق شود. این عمل به بافتها، عروق و اعصاب ناحیه دارای چربی آسیبی نمیرساند.
9 تکنیک پیکرتراشی را بشناسیم
9 روش برای پیکرتراشی وجود دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
1.تکنیک لیپوماتیک
در این روش پیکرتراشی پس از بیحسی موضعی ناحیه تحت درمان را سوراخ کرده و با وارد کردن میله، چربیهای اضافه را خارج میکنند. این روش با استفاده از امواج فرابنفش انجام میشود. در این روش میتوانید از پزشک خود درخواست کنید تا چربیهای خارج شده را برای فرم دادن به دیگر نواحی بدن استفاده کند.
2.تکنیک لیپوست
برای این روش از دو تکنیک TLA و لزرش یا ویبره استفاده میشود. هر دو روش منجر به جدا شدن سلولهای چربی از بافت میشوند. در نتیجه دیگر چربیها در زیر پوست به شکل گلوله جمع نمیشوند. در تکنیک لیپوست نیز بیحسی موضعی در ناحیه تحت درمان انجام میشود. در این تکنیک مشابه لیپوماتیک، پزشک میتواند با استفاده از چربیهای خارج شده دیگر نواحی بدن را فرمدهی کند.
3.تکنیک لیپوساکشن
این تکنیک با دو تکنیک بالا کمی تفاوت دارد. در این روش، پس از ایجاد یک برش کوچک در ناحیه مورد نظر، چربیها با استفاده از دستگاه مکش تخلیه میشوند. این مکش پس از حرارت دادن و سوزاندن چربیها انجام میشود. در نتیجه در این روش دیگر چربیهای خارج شده قابل استفاده نیستند.
4.تکنیک لیپولیزر
لیپولیزر با استفاده از لیزر انجام میشود که با ایجاد حرارت موجب تجزیه شدن مولکولهای چربی میشود. در لیپولیزر از دو تکنیک امواج اولتراسونیک (امواج صوتی) و مزوتراپی (تزریق داخل بافت چربی) استفاده میشود. تفاوت این روش با روشهای دیگر پیکرتراشی این است که لیپولیزر باعث تحریک کلاژنسازی میشود و در نتیجه افتادگی و شل شدن پوست اتفاق نمیافتد.
5.تکنیک ابدومینوپلاستی
ابدومینوپلاستی مناسب افرادی هست که به مقدار خیلی زیادی چربی در ناحیه شکم و پهلوی خود دارند. این تکینک به این صورت انجام میشود که چربی و پوست اضافه زیر شکم برش داده میشود و سپس از ناحیه بالای شکم به پایین پیوند زده میشود. طبیعی است که در روش ابدومینوپلاستی باید انتظار داشت که یک خط جراحی زیر شکم ایجاد شود.
6.تکنیک بادی جت یا واتر جت
تکنیک واترجت یا بادی جت از روشهای نوین پیکرتراشی است. این تکنیک با بیحسی موضعی انجام میشود. مکانیزم این روش به این صورت است که برای حذف و تخلیه چربیها از فشار آب استفاده میشود. واترجت میلهای فلزی دارد که آب با فشار زیادی از نوک میله خارج میشود. آب خارج شده با مولکولهای چربی برخورد کرده و آنها را تجزیه میکند.
7.تکنیک کرایولیپولیز
نام دیگر کرایولیپولیز پیکرتراشی سرد میباشد. علت این نامگذاری آن است که در این تکنیک از دمای سرد استفاده میشود. منظور از دمای سرد، دمای مابین منفی 5 و مثبت 5 درجه سلسیوس است. مولکولهای چربی در دمای سرد از بین میروند. کرایولیپولیز برای افرادی که دارای چربیهای موضعی هستند، مناسب است.
8.تکنیک اولترازد
در تکنیک اولترازد، از امواج هایفو یا اولتراساند استفاده میشود. امواج اولتراساند به چربیهای سطحی و عمقی نفوذ میکنند. چربیهای اضافی ابتدا تبدیل به مایع شده و سپس از ناحیه تحت درمان بدن خارج میشوند.
9.تکنیک استفاده از دستگاه اکسیلیس (exilis)
دستگاه اکسیلیس به این صورت است که امواج رادیویی را به داخل بدن میفرستد و این امواج به مولکولهای چربی برخورد کرده و آنها را تجزیه میکنند. مولکولهای چربی پس از تجزیه شدن از بدن خارج میشوند.
پیکرتراشی در چه قسمتهایی از بدن انجام میشود؟
بیشتر روشهای پیکرتراشی برای از بین بردن چربیهای ناحیه ران، بازوها، شکم و پهلو پرکاربردتر است. برای از بین بردن چربیهای نواحی دیگر بدن میتوانید با پزشک متخصص مشورت کنید و از روش مناسب برای لاغری موضعی بهرهمند شوید.
افراد ممنوعه برای عمل پیکرتراشی
- کسانی که دارای BMI بالای 35 هستند و دچار چاقی مفرط میباشند
- کسانی که به بیماری هموفیلی مبتلا هستند
- افرادی که سیگار و دخانیات مصرف میکنند و ایمنی بدنی آنها پایین است
- افراد که درگیر بیماریهای قلبی یا کبدی هستند
- خانمهایی که باردار و یا شیرده هستند
عوارض جانبی پیکرتراشی
تمامی جراحیهای زیبایی دارای عوارض جانبی و گاها خیلی خطرناکی هستند. پیکرتراشی نیز از این امر مستثنا نیست. عوارض روشهای مختلف پیکرتراشی تا حدی متفاوت است، اما برخی از آنها بین تمامی تکنیکها مشترک هستند. عوارض جانبی پیکرتراشی در زیر آورده شده است:
- کبودی شدید و خونمردگی
- التهاب و ورم
- ترومبوفلبیت یا لخته شدن خون در رگ
- بینظمی کانتور روی پوست بدن (موجدار و برآمده شدن پوست بدن)
- ادامه یافتن بیحسی به صورت طولانیمدت پس از انجام جراحی
- مشکلات قلبی یا کلیوی
- آمبولی ریه
- ورم ریوی
- واکنش آلرژیک
- سوختگی پوست در اثر استفاده از دستگاه ویبریشن
- احتمال جمع شدن مایعات در زیر پوست بدن
- ترشحات طولانیمدت از خط برش بدن
- احتمال وجود عدم تقارن در ناحیه تحت درمان
پیکرتراشی، از عوارض تا علت مرگ
شاید پیکرتراشی یکی از روشهای لاغری زود بازده باشد، ولی همان طور که در مقاله بالا گفته شده عوارض جانبی زیادی نیز به دنبال دارد. حتی گاها دیده شده که پیکرتراشی علت مرگ افراد نیز بوده است. پس در انتخاب روش درمان خود به شدت دقت کنید و حتما در این رابطه با پزشک خود مشورت کنید.