جستجو
سبد خرید

پروتئین‌تراپی چیست؟ چه فواید و معایبی دارد؟

فهرست مطالب

پروتــــز مــــو

مناسب لایف استایل شما

فروشگــــــــــاه مــــــوبــا

روزها
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

جشنــــواره تخفیــفـــــــ

پروتئین ‌تراپی

پروتئین‌تراپی یکی از راه‌های غیرتهاجمی و آسان برای احیا و نرم‌کنندگی عمیق مو می‌باشد که در سال‌های گذشته از محبوبیت بسیاری برخوردار بوده است. چرا که امروزه آلودگی هوا و استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی نامرغوب به خصوص شامپوهای سولفات‌دار و انواع رنگ‌ها، باعث شده تا موها درخشانی و سلامت خود را از دست داده بدهند. اگر به دنبال این هستید که بدانید پروتئین ‌تراپی چیست و آیا برای درمان موهای آسیب‌دیده شما مناسب است یا خیر، مطمئنا این مقاله می‌تواند کمک خوبی برای یافتن پاسخ مناسب شما باشد. با ما همراه شوید.

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

  • پروتئین‌تراپی مو چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  • علائمی که نشان می‌دهد موهایتان به پروتئینه نیاز دارد
  • پروتئین‌‌تراپی چگونه باعث ترمیم مو آسیب‌دیده می‌شود؟
  • معایب و هشدارهای پروتئین‌تراپی مو
  • هر چند وقت یکبار باید از پروتئین درمانی استفاده کرد؟

پروتئین‌تراپی مو چیست و چگونه انجام می‌شود؟

پروتئین‌تراپی روشی موقت برای احیای موهای آسیب دیده است که بدون آسیب به ریشه، بر روی تارها تاثیر می‌گذارد و باعث صافی و آبرسانی عمیق مو می‌شود. در تارهای موی انسان مقادیر زیادی کراتین و پروتئین وجود دارد که در اثر استفاده از انواع ژل، رنگ مو، وسایل حرارتی و… از تارهای مو خارج می‌شود و پس از مدتی موها آب و پروتئین طبیعی خود را از دست می‌دهد. همین امر باعث خشکی، کدری و بدحالتی مو شده و در نهایت موخوره به جان آن‌ها می‌افتد. همچنین برخی از شیوه‌های زندگی و رژیم‌های خاص می‌توانند منجر به کمبود کلی کراتین در بدن شما شود. از آنجا که حفظ یک رژیم غذایی متعادل و غنی از پروتئین برای رشد سالم مو ضروری است، عدم مصرف پروتئین کافی می‌تواند به ریزش و خشکی مو منجر شود. ترکیبی از رژیم غذایی نامناسب و آسیب‌های ناشی از یک روش‌نگهداری و زیباسازی مو باعث می‌شود که تارهای موی شما شکننده شود. در این صورت است که شما ممکن است به یک پروتئین‌‌تراپی نیاز داشته باشید.

پروتئین‌تراپی از مواد آبرسان عمیق و مفید برای مو درست شده است که به صورت مستقیم با چند سانتی‌متر فاصله از ریشه، بر روی مو مالیده می‌شود و پس از طی مراحل استراحت، اتوکشی و قرنطینه این مواد به داخل منافذ باز مو جذب شده و آن‌ها را تا مدتی نرم و درخشان می‌کند. نکته مهم‌تر این‌ است که ریشه مو در این روش دچار ریزش یا آسیب نخواهد شد. همچنین اگر می‌خواهید حالت فر مو از بین نرود و تنها وزی مو گرفته شود بهترین راه، استفاده از پروتئین‌تراپی است.

 علائمی که نشان می‌دهد موهایتان به پروتئین تراپی نیاز دارد

قبل از استفاده از پروتئین‌‌تراپی، ممکن است از خود بپرسید، “آیا موهای من اصلاً به پروتئین نیاز دارد؟” برای شروع بهتر است ابتدا تست‌ تشخیص سلامت مو را امتحان کنید تا از میزان سلامت یا آسییب موهایتان آگاه شوید. گاهی پروتئین‌تراپی راه‌حل درمان مو نیست. بسیاری از مردم فکر می‌کنند داشتن موی خشک نشان‌دهنده این است که موهای شما به پروتئین بیشتری نیاز دارند. با این حال، خشکی مو به تنهایی دلیل کافی برای درمان مو با پروتئین نیست. اگر موهای شما خشک است، ابتدا بهتر است از یک نرم‌کننده مناسب موی خود استفاده کنید تا رطوبت را به موهای شما برگرداند. در صورت عدم موفقیت، باید درمان پروتئینه را امتحان کرد.

در ادامه 5 علائمی که نشان‌دهنده نیاز موهای شما به پروتئین‌‌تراپی است را بیان می‌کنیم:

1.موهای شما قابلیت ارتجاعی خود را از دست داده باشد

 یکی از نشانه‌های واضح این که موهای شما ممکن است به کمی پروتئین نیاز داشته باشند، از بین رفتن قابلیت ارتجاعی مو است. بهتر است این ترفند کوچک را امتحان کنید تا قابلیت ارتجاعی موهای خود را بسنجید:

  •  یک تار از موهای خود را بردارید و آن‌ را به آرامی بکشید.
  • اگر این رشته پس از کشیده شدن به حالت طبیعی خود برنگردد یا ناگهان گره بخورد، احتمال اینکه شما نیاز به یک درمان پروتئینه مو داشته باشید، وجود دارد.

2.موهای شما رنگ شده باشد

 اگر موهایتان مکررا رنگ شده باشد، این احتمال وجود دارد که به پروتئین‌ درمانی نیاز داشته باشید. موهایی که رنگ شده‌اند بسیار شکننده و حتی در معرض آسیب‌پذیری بیشتری نسبت به موهای طبیعی هستند. پروتئین‌ه مو به تقویت موهای رنگ شده و حفظ تارهای سالم و قوی کمک می‌کند.

3. دچار شکستگی و ریزش بیش از حد مو باشید

اگرچه ریزش حداکثر 100 تار مو در روز کاملاً طبیعی است، اما ریزش بیش از حد می‌تواند نشانه کمبود پروتئین در موهای شما باشد. مخصوصاً اگر این ریزش مو از ریشه نباشد. این بدان معناست که موهای شما به راحتی می‌شکنند و شاید لازم باشد برای تقویت آن به پروتئین تراپی متوسل شوید.

4. موهایی وز و مجعد داشته باشید

 داشتن موهایی وز و مجعد علائم دیگری است که نشان می‌دهد آب و چربی طبیعی در تارهای موی شما بسیار اندک است و باید هرچه زودتر برای احیای مو قبل از ابتلا به موخوره اقدام کنید. پروتئین به آبرسانی عمیق مو کمک می‌کند و حالت گره‌خوردگی و وزی آن‌ها را کاملا از بین می‌برد.

5. شکنندگی و خوردشدگی در موها وجود داشته باشد

 اگر موهای شما بسیار شکننده است و بسیاری از تارها کوتاه و بلند هستند یا از نیمه قطع شده‌اند، به احتمال زیاد در تارهای مو شکاف و پارگی وجود دارد که باعث آسیب‌پذیری بیشتر مو می‌شود. از آنجا که این نوع موها اغلب مقدار زیادی آب جذب می‌کنند، گره خوردن و شکستگی در این نوع موها شایع است. درمان با پروتئین به موهای شکننده کمک می‌کند تا تغذیه مورد نیاز خود را به‌دست آورند و آسیب‌دیدگی‌ها را برطرف کنند. اگر در این که آیا موهای شما دچار آسیب‌دیدگی است و یا خیر دچار تردید هستید، می‌توانید این یک آزمایش ساده و سریع را انجام دهید:

  • تاری از موهای خود را در یک کاسه آب قرار دهید.
  • اگر مو درون آب فرو رود، موی شما متخلخل و بسیار آسیب‌دیده است.

پروتئین ‌تراپی چگونه باعث ترمیم مو آسیب‌ دیده می‌شود؟

روش پروتئین‌تراپی در واقع با اتصال پروتئین‌های هیدرولیز شده به کوتیکول مو و سخت شدن لایه کوتیکول، برای اصلاح رشته‌های مو به کار می‌رود و آن‌ها را درمان می‌کند.اگر حفره‌هایی در کوتیکول مو وجود داشته باشد، پروتئین‌تراپی این شکاف‌ها را ترمیم کرده و سدی در اطراف ساقه مو قرار می‌دهد تا آسیب‌های بعدی کاهش یابند. به این ترتیب، این روش برای تقویت و ترمیم موهای آسیب‌دیده شما مفید خواهد بود.

فواید پروتئین‌تراپی مو

1.محافظت از مو در برابر آسیب

 مواد پروتئینی مانند پروتئین هیدرولیز شده گندم یا اسیدهای آمینه ابریشم مستقیماً به فولیکول مو متصل شده و لایه کوتیکول را سفت می‌کنند. پروتئین‌تراپی مانعی در اطراف فولیکول ایجاد می‌کند و مو را از آسیب بیشتر محافظت می‌کند.

2.تقویت مو

پروتئین بلوک ساختمانی مو است، بنابراین جایگزینی پروتئینی که در ردیف‌های فولیکول‌های دور از ریشه از بین رفته یا آسیب دیده است به تقویت کل طول مو کمک می‌کند.

3.بهبود حالت ارتجاعی

 موهایی که فاقد پروتئین هستند اغلب قبل از شکستن بیشتر از حد معمول کشیده می‌شوند. پروتئین‌تراپی به بازیابی حالت ارتجاعی مو کمک می‌کند تا حالت ارتجاعی خود را حفظ و سپس به عقب برگردد.

4.کمک به از بین بردن شکستگی و دو شاخه شدن انتهای مو

 در بهبود استحکام و قابلیت ارتجاعی مو، پروتئین درمانی به از بین بردن شکستگی و شکافتگی انتهای مو کمک می‌کند. این روش درمانی می‌تواند باعث رشد و تقویت مو گردد، زیرا پروتئین تراپی از تضعیف موهای جلوگیری می‌کند درنتیجه موهای کمتر دچار شکنندگی می‌شوند.

5.تقویت ظاهر کلی مو

پروتئین‌تراپی بر تراکم، کشش و استحکام مو تأثیر بسزایی می‌گذارد. علاوه بر این، به از بین بردن شکستگی و دو شاخه شدن انتهای مو کمک می‌کند و به موها کمک می‌کند تا به قطر بالقوه خود برسند و در کل منجر به داشتن موهایی بهتر و سالم‌تر می‌شود.

معایب و عوارض پروتئین‌‌تراپی مو

در واقع پروتئین‌تراپی بیشتر مزایا و فواید بسیاری برای موها دارد تا معایب و مضرات. اما اگر می‌خواهید بپرسید “آیا پروتئین ‌تراپی می‌توانند به مو آسیب برساند؟”، پاسخ این است که گاهی استفاده بیش از حد از این روش‌ درمانی می‌تواند “عوارض جانبی” به همراه داشته باشد. افزودن مقدار زیاد پروتئین به مو می‌تواند باعث خشکی، شکنندگی و سفتی مو شود، بنابراین اولین قدم شما باید بررسی میزان استفاده از مواد شیمیایی و اطمینان از مرغوبیت آن‌ها در پروتئین‌تراپی مو باشد. علاوه بر این، پروتئین‌تراپی می‌تواند موجب از بین رفتن حالت فر مو و چسبیدن مو به کف سر شود. به این صورت ممکن است مدتی موهایتان کم حجم نشان داده شود. البته این یک مشکل موقت است و زمانی‌که موهای شما از ریشه رشد کند همچنان موهایتان فر و حجم‌دار خواهد بود.

هر چند وقت یکبار باید از پروتئین درمانی استفاده کرد؟

میزان استفاده از پروتئین‌تراپی به نوع درمانی که انتخاب می‌کنید و همچنین نوع موی شما بستگی دارد. برخی از انواع ملایم‌تر پروتئین‌‌تراپی را می‌توان بیشتر استفاده کرد (هر 4 تا 6 هفته یک بار)، در حالی که پروتئین‌‌تراپی قوی‌تر را باید کمتر (هر 3 تا 4 ماه یک بار) و تنها توسط آرایشگر مجرب استفاده کرد. البته اگر می‌خواهید خودتان در خانه این کار را انجام دهید بهتر است قبل از استفاده از مواد پروتئین‌تراپی، برچسب محصول را بخوانید تا میزان صحیح استفاده از آن را به درستی بدانید. اگر به دنبال راه‌های قوی‌تری برای درمان و صافی بلند مدت موهایتان هستید، پیشنهاد ما خواندن مقاله کراتینه کردن مو است، شاید این روش برای موهای شما مناسب‌تر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نصب پروتز مو | سایزگیری سر برای پروتز مو
[vc_row][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][movedo_title heading_tag="h2" heading="h1" increase_heading="140" custom_font_family="custom-font-1" align="right"]روش سایزگیری سر...
برای بهبود نتیجه پیوند مو به روش FUT چه راهکارهایی وجود دارد؟
برای بهبود نتیجه پیوند مو به روش FUT چه راهکارهایی...
ریزش مو از منظر روانشناختی
ریزش مو از منظر روان‌شناختی مطالعات گویای آن است که...
 رژیم و ریزش مو : تاثیر کمبود مواد مغذی و استفاده از مکمل‌های دارویی
رژیم غذایی و ریزش مو : تاثیر کمبود مواد مغذی...
انواع پوست: راهنمای جامع تشخیص نوع پوست و عوامل موثر بر نوع پوست
انواع پوست: راهنمای جامع تشخیص نوع پوست و عوامل موثر...