جستجو
سبد خرید

منافذ باز پوست چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

فهرست مطالب

پروتــــز مــــو

مناسب لایف استایل شما

فروشگــــــــــاه مــــــوبــا

روزها
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

جشنــــواره تخفیــفـــــــ

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که در آینه به پوست صورت خود نگاه کرده­اید و متوجه منافذ باز روی پوست خود شده­اید. شاید با خود فکر کنید که با از بین رفتن این منافذ جذابیت شما دوچندان خواهد شد. اما حقیقت این است که این منافذ برای تنفس پوست ما ضروری هستند و از بین بردن کامل آن­ها ممکن نیست. در این مقاله می‌خواهیم در مورد انواع منافذ پوستی، علل به وجود آمدن آن­ها و راه­های درمان آن­ها صحبت کنیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • درباره منافذ پوست چه می­دانید؟
  • منافذ پوست چگونه به وجود می­آیند؟
  • برای کوچک­تر کردن منافذ باز پوست چه کنیم؟

درباره منافذ پوست چه می­دانید؟

منافذ بسیار ریزی که در سطح پوست ما وجود دارند، برای آب­رسانی پوست و دفع سموم بدن حیاتی هستند. اما چیزی که ممکن است برای ما نگران­کننده باشد، بزرگ­تر شدن آن­هاست؛ زیرا منافذ باز یا بزرگ پوست موجب پیرتر دیده شدن پوست ما می‌شوند. پوست ما دارای دو نوع منفذ است:

منافذ چربی:

این نوع از منافذ به یک غده چربی وصل شده‌اند. این منافذ به غیر از کف دست و پا، در تمامی سطح پوست بدن وجود دارند. منافذ چربی در سطح پوست انسان کاملا قابل رویت هستند. در واقع هنگامی که مردم در مورد منافذ باز پوست صحبت می­کنند، منظور آن­ها منافذ چربی می­باشد.

منافذ قندی:

در تمامی سطح پوست بدن، منافذ قندی وجود دارد. منافذ قندی بسیار ریز هستند که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. هنگامی که فعالیت بدنی بالا می­رود، این منافذ موجب تعریق شدید می­شوند.

منافذ پوست چگونه ایجاد می­شوند؟

  • عوامل ژنتیکی:

در برخی افراد ممکن است عوامل وراثتی باعث به وجود آمدن منافذ بزرگ پوست شود. غالبا در سن بلوغ که ترشح برخی هورمون­ها بیشتر می­شود، منافذ پوست انسان بازتر می­شوند.

  • قرار گرفتن در معرض نور آفتاب:

استفاده از ضدآفتاب در زمان قرار گرفتن زیر نور خورشید ضروری است، نور مستقیم خورشید موجب آسیب­رسانی به کلاژن پوست شده و بزرگ­تر شدن منافذ پوست را در پی دارد.

  • سن:

با بالا رفتن سن، سلول­های پوستی کلاژن و الاستین خود را از دست می­دهند که این امر باعث افتادگی پوست و بازتر شدن منافذ پوست می­شود.

  • پوست چرب:

به­طور معمول افرادی که پوست چرب دارند، منافذ بازتری دارند. هرچه ترشحات غدد چربی بیشتر باشد، منافذ پوست مسدودتر می­شوند. در نتیجه مواد ترشح شده پوست برای خروج از سطح پوست منفذ را بازتر می­کنند. اما در مواردی مشاهده شده است افرادی که دارای پوست خشک هستند هم دارای منافذ باز هستند.

  • استفاده از محصولات آرایشی و کرم­های چرب:

استفاده از برخی محصولات آرایشی چرب به صورت طولانی­مدت از تنفس پوست جلوگیری می­کند و موجب بسته شدن منافذ پوست می­شود. با توجه به توضیحات بالا، نتیجه این امر بازتر شدن منافذ پوستی است.

  • تغییرات هورمونی:

تغییرات هورمونی در دوران بارداری و یائسگی بانوان باعث افزایش ترشحات غدد چربی می­شود. نتیجه این امر، بازتر شدن منافذ سطح پوست است.

  • رژیم غذایی نادرست:

استفاده بیش از حد غذاهای سرخ­کردنی و فست­فود نیز سبب بازتر و بزرگ­تر شدن منافذ پوستی می­شود. 

برای کوچک­تر کردن منافذ باز پوست چه کنیم؟

نکته مهم و قابل توجه این است که هدف ما بستن منافذ و از بین بردن آنان نیست، بلکه کوچک­تر کردن منافذ باز پوست است. زیرا وجود منافذ برای تنفس پوست و همچنین دفع سموم بدن ضروری است. تنها با رعایت نکاتی ریز و روش­های مراقبتی بسیار ساده می­توانیم به پوستی جذاب­تر دست یابیم. در اینجا 7 روش­ ساده و رایج برای  کوچک­تر کردن منافذ پوست مورد بررسی قرار گرفته است:

1.مصرف روزانه ضدآفتاب را فراموش نکنید

استفاده روزانه از ضدآفتاب بسیار ضروری است. هرچه بیشتر پوست انسان در معرض آفتاب قرار گیرد، نور فرابنفش خورشید بیشتر موجب افتادگی پوست می­شود. بازتر شدن منافذ پوست نتیجه افتادگی پوست است. بنابراین استفاده روزانه ضدآفتاب حتی در روزهای بارانی و ابری ضروری است. فراموش نکنید که در طول روز چندین بار ضدآفتاب خود را تجدید کرده و از ضدآفتاب با حداقل SPF 30 استفاده کنید.

2.روزانه دو مرتبه (صبح و شب) صورت خود را بشویید

شستن صورت، پایه و اساس مراقبت از پوست است. به هنگام شستشوی صورت توجه به نکات زیر ضروری است:

  • روزی دو بار صورت خود را بشویید، به خصوص پس از ورزش کردن و تعریق شدید شستشوی صورت بسیار ضروری است.
  • برای شستشوی پوست صورت خود، از آب ولرم استفاده کنید و به آرامی با دست ماساژ دهید.
  • از ژل شستشوی بدون الکل و چربی استفاده کنید.
  • حتما پس از شستشو برای خشک کردن صورت از یک حوله نرم و تمیز استفاده کنید.
  • حتما پوست خود را لایه­برداری کنید

افرادی که دارای پوست چرب هستند، حتما باید هفته­ای یک الی دو بار صورت خود را لایه­ برداری کنند. لایه ­برداری موجب از بین رفتن سلول­های مرده پوست، آلودگی و چربی اضافه پوست می­شود.

3.روزانه پوست خود را آب­رسانی کنید

منظور از آب­رسانی پوست چرب، استفاده از محلول­ها و کرم­های آب­رسان بدون چربی می­باشد. استفاده از آب­رسان موجب می­شود که چربی ترشح شده از غدد چربی به خوبی در پوست نفوذ کند و منافذ پوست را مسدود نکند.

4.از محصولات آرایشی و بهداشتی غیرکمدوژنیک استفاده کنید

غیر کمدوژنیک به این معنی است که این محصولات منافذ پوست را مسدود نخواهند کرد. بنابراین هنگام خرید محصولات پوستی برای صورت خود، حتما روی آن را مطالعه کرده و عبارات زیر را جستجو کنید؛ زیرا این عبارات به شما این اطمینان را می­دهند که استفاده از این محصول باعث مسدود شدن منافذ پوست شما نخواهد شد:

  • غیرکمدوژنیک (non-comedogenic)
  • بدون چربی (oil free)
  • عدم مسدودسازی منافذ (Won’t clog pores)
5.از رتینول استفاده کنید

رتینول یکی از مشتقات ویتامین A است که تحت عنوان عنصر ضدپیری در بیشتر محصولات پوستی یافت می­شود. رتینول موجب افزایش متابولیسم سلول­های پوستی می­شود و تولید کلاژن را تقویت می­کند. فراموش نکنید که برای استفاده از محصولات پوستی دارای رتینول حتما با متخصص پوست مشورت کنید.

6.با آرایش نخوابید

حتی اگر شب دیر به منزل رسیدید و بسیار خسته بودید، شستن صورت خود را در اولویت قرار دهید. زیرا مواد آرایشی روی پوست شما با آلودگی، چربی و باکتری­ها ترکیب شده و منافذ پوست شما را خواهند بست و از تنفس پوست جلوگیری خواهند کرد. اگر زمان شما محدود است، دستمال­های مرطوب پاک­کننده آرایش نیز می­توانند کمک­کننده باشند.

روش‌ها و تکنیک‌های پزشکی برای درمان منافذ باز پوست

اگر منافذ پوست شما آنقدر بزرگ شده­اند که با راه­حل­های بالا قابل درمان نیستند، روش‌های پزشکی مانند مصرف داروی موضعی، استفاده از لیزر، بستن منافذ باز با امواج رادیویی، پیلینگ پوست و میکرونیدلینگ می­توانند بسیار موثر باشند. استفاده از این روش­ها حتما باید با تشخیص پزشک متخصص انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیزرها چه کاربردی در درمان مشکلات پوستی دارند؟
لیزر درمانی یک فناوری نوآورانه و نوظهور است که برای...
۵ دلیل اصلی ریزش مو در آقایان
ریزش مو در آقایان به یکی از بیماری‌های رایج در...
شناخت ساختار مو: هر آنچه باید در مورد ساختمان مو بدانید!
[vc_row][vc_column][vc_column_text]ساختار مو یا ساختمان مو یک سیستم پیچیده اما یکپارچه است...
با اکستنشن‌های رنگی موبا جذاب‌تر شوید!
اکستنشن رنگی مو گزینه‌ای مناسب برای تغییر و تحول! اگر...
موهای وز معضل همیشگی مو فرفری‌ها (مشکل وز شدن موها)
موهای وز معضل همیشگی مو فرفری‌ها موهای فر یا مجعد...