هرگاه نام روشی را برای جوان سازی پوست شنیدید بدانید که راهی برای افزایش و تقویت کلاژن سازی پوست در پیش است. کلاژن موجب نرمی و لطافت پوست میشود، به همین دلیل در اکثر لوازم آرایشی و محصولات مراقبت از پوست وجود دارد. با افزایش سن، توانایی جذب پروتئین از غذاها در بدن کاهش مییابد و کمبود کلاژن نمود پیدا خواهد. افزایش سطح کلاژن در پوست به وسیله روشهای طبیعی و تکنولوژیهای نوین قابل انجام است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- کلاژن چیست و چه فایدهای برای بدن دارد؟
- اهمیت کلاژن در سلامت پوست
- با چه خوراکیهایی کلاژن پوست را افزایش دهیم؟
- روشهای نوین جهت تقویت کلاژن سازی پوست
- 7 عامل اصلی که کاهشدهنده میزان کلاژن در پوست هستند
کلاژن چیست و چه فایدهای برای بدن دارد؟
کلاژن مانند چسبی است که اجزای بدن همچون استخوانها، دندان، تاندون، رگهای خونی و ماهیچهها را در کنار هم نگه میدارد. کلاژن در واقعی نوعی پروتئین سخت است که حدود یک سوم از کل پروتئینهای بدن را تشکیل میدهد. ضعیف شدن ناخنها، شل شدن پوست، درد مفاصل و حتی بیماریهای قلبی در سنین بالا میتواند ناشی از کمبود کلاژن در بدن باشد.
اهمیت کلاژن در سلامت پوست
کلاژن یکی از مهمترین اجزای تشکیلدهنده پوست است که به آن حالت ارتجاعی و کشسانی میبخشد و همچنین جایگزین سلولهای مرده است. بیش از شانزده نوع کلاژن در بدن وجود دارد که هر یک از آنها برای پوست فواید خاصی به همراه دارند. نوعی کلاژن با حفظ آب و رطوبت بافت پوست، از خشکی، چین و چروک و پیری زودرس پوست جلوگیری میکند؛ همچنین نوعی دیگر از کلاژن در ترمیم سلولهای مرده پوست فعال است و باعث جوان سازی پوست میشود.
با چه خوراکیهایی کلاژن پوست را افزایش دهیم؟
کلیدیترین عوامل مراقبت و حفظ سلامت پوست به تغذیه صحیح، همراه با روتین مراقبتی روزانه وابسته است. کلاژن به دلیل این که پروتئینی درشت است از راه پوست و کرم نمیتواند به راحتی به لایه دوم پوست راه یابد، ولی از طریق تغذیه کاملا جذب خواهد شد. با مصرف انواع خوراکیهای طبیعی همچون موارد زیر میتوانید به تقویت کلاژن سازی پوست در بدن و پوست خود دست یابید و به این صورت کلاژن خوراکی مصرف کنید:
- فلفل دلمهای
- سبزیجات سبز برگ، بخصوص گشنیز
- ژلاتین
- گوجه
- مرکبات (پرتقال و لیمو و گریپ فروت)
- تخم کدو، تخم کتان و آفتابگردان
- تخم مرغ
- هویج
- سیر
- ماهی سالمون
- مرغ و بوقلمون
- گردو
- کلم
- بادام
- سوپ استخوان گوشت
- انواع توت
روشهای نوین جهت تقویت کلاژن سازی پوست
روشهای نوین تقویت و تولید کلاژن ایمن هستند و هیچگونه عوارض یا خطری در بر نخواهد داشت. با مراجعه به متخصص پوست و مو میتوانید از نتایج حاصل از هر روش بهره بگیرید. از جمله این روشهای کلاژن سازی پوست میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آر اف فرکشنال
- پی آر پی پوست
- هایفوتراپی پوست
- کربوکسیتراپی
- میکرونیدلینگ
- مزوتراپی پوست
- درماپن
- پلاسما جت
- میکرودرم
8 عامل اصلی که کاهشدهنده میزان کلاژن در پوست هستند
مراقبت و پیشگیری از کاهش سطح کلاژن پوست در سنین جوانی، میتواند تاثیر مهمی در میزان چین و چروکهای صورت، در میانسالی داشته باشد. 8 عاملی زیر مهمترین نقش را در کاهش میزان تولید کلاژن دارند:
- عدم استفاده مداوم و روزانه از ضد آفتاب، عینک و کلاه مناسب موجب آسیب ناشی از اشعه تابش خورشید بر کلاژن پوست خواهد شد.
- مصرف بیش از اندازه کربوهیدرات و شکر موجب کاهش توانایی کلاژن در ترمیم سلولهای مرده میشود.
- عدم شستشو و تمیزکردن روزانه صورت از هرگونه آرایش و آلودگی هوا به خصوص قبل از خواب میتواند به کاهش سطح کلاژن منجر شود.
- سیگار، الکل و برخی از از داروها موجب پیری زودرس پوست میشود.
- عدم استفاده از کرمهای آبرسان و مرطوبکننده موجب خشکی پوست و از بین رفتن کلاژن خواهد شد.
- عدم لایهبرداری عمیق پوست میتواند منبعی برای باکتریهای زیرپوستی و کدر شدن پوست شود.
- عدم مصرف میوه و سبزیجات تازه موجب کم آبی بدن و خشکی پوست خواهد شد.
- استرس و اضطراب مداوم موجب تحریک اعصاب صورت و ایجاد چین و چروک در روی پوست میشود.
از همین زمان به مراقبت از پوست خود بپردازید
بهترین زمان مراقبت برای حفظ شادابی و آبرسانی به پوست در آغاز دهه 20 سالگی است. البته اگر در دهه 30 سالگی هستید و احساس میکنید پوست شما جذابیت و شادابی قبل را ندارد نگران نباشید؛ با تغذیه مفید برای پوست، استفاده از ماسکهای خانگی و استفاده از تکنولوژیهای نوین میتوانید پوست خود را سالم و شاداب نگهدارید. با کمی تحقیق و مراجعه به پزشک متخصص، مشکلات پوستی خود را بشناسید و برای درمان هرچه زودتر اقدام کنید.