دارو هایی که منجر به ریزش مو میشود
دارو برای درمان گستره وسیعی از بیماریها و بهبود سلامتی انسان طراحی میشود، اما بعضی مواقع میتواند عوارض جانبی ناخواسته و نامطلوبی به همراه داشته باشد. در این میان برخی از گونههای دارویی میتواند موجب رشد موهای زائد، تغییر بافت، رنگ و یا اختلال در چرخه رشد شود.
دارو هایی که منجر به ریزش مو میشوند، برای فرد کاهش اعتماد به نفس به همراه دارند. لازم به ذکر است، در اکثر مواقع با توقف مصرف دارو، مشکلات مو حل میشود.
داروها چگونه موجب ریزش مو میشوند؟
دارو ها در چرخه طبیعی رویش مو باختلال ایجاد میکنند. در دوره آناژن که معمولا 2 تا 6 سال به طول میانجامد، مو به طور طبیعی رشد میکند. دوره تلوژن که حدود 3 ماه طول میکشد، دوران استراحت مو محسوب میشود. در پایان دوره تلوژن تارهای مو میریزند و با موی جدید جایگزین میشوند.
دارو ها میتوانند منجر به 2 نوع ریزش مو شوند: تلوژن افلوویوم و آناژن افلوویوم
تلوژن افلوویوم یکی از رایجترین انواع ریزش مو ناشی از مصرف دارو های شیمیایی است و معمولا حدود 2 تا 4 ماه پس از مصرف دارو پدیدار میشود. این شرایط باعث میشود فولیکولهای مو سریعتر به دوره تلوژن وارد شده و پیش از موعد بریزند. افرادی که به تلوژن افلوویوم مبتلا میشوند، معمولا بین 30 تا 70 درصد بیشتر از حالت طبیعی که 100 الی 150 تار مو در یک روز است، ریزش مو دارند.
آناژن افلوویوم در دوران آناژن چرخه مو و زمانی که تار مو به صورت فعال در حال رشد است، اتفاق میافتد. در این نوع ریزش، تقسیم طبیعی سلولهای ماتریکس که موی جدید تولید میکنند با مشکل مواجه میشود. آناژن افلوویوم معمولا بین چند روز تا چند هفته پس از مصرف دارو نمایان میشود. آناژن افلوویوم بیشتر در افرادی که تحت شیمی درمانی هستند، مشاهده میشود و در نهایت باعث ریزش تقریبی تمام موهای سر، ابرو، مژهها و تمام بدن خواهد شد.
شدت ریزش مو ناشی از مصرف دارو، به نوع دارو و مقدار مصرف آن و حساسیت بدن نسبت به دارو بستگی دارد.
چه دارو هایی منجر به ریزش مو میشوند؟
داروهای بسیار متعددی وجود دارند که اختلال در چرخه رشد موهاُ از عوارض جانبی آنها بهشمار میآید، اما رایجترین این دارو ها عبارتند از:
یک پاسخ
خیلی از داروها غیر از ریزش مو عوارض دیگه ای هم دارن